Videopresentasjon-av-biblioteket.jpg

Nyquist og Torpe prisvinnere i Visueltkonkurransen 2014

Animasjonsfilmen som designstudentene Magnus Nyquist og Tord Torpe laget for KHiBs bibliotek i 2013, vant flere priser i årets Visuelt-konkurranse arrangert av Grafill.

visibility_web_f.jpg

Visibility: KHiB og Grafill arrangerer seminar om illustrasjon

05.11. - 07.11.

Kan illustrasjon brukes som et aktivistverktøy? Dette og flere andre spørsmål blir utforsket når KHiB og Grafill arrangerer seminaret "Visibility – The International Illustration Venue 2014" 5. - 7. november i Bergen.

46_-Completed-Cone-from-the-bank-940x527.jpg

Material Memory: Anne Helen Mydland speaker at conference

14.11. - 14.11.

Professor Anne Helen Mydland at the Fine Art Department at KHiB is one of the invited speakers at the Material Memory conference in the School of Arts and Cultures at Newcastle University on 14 November. The conference has its roots in the KHiB artistic reasearch project Topographies of the Obsolete.

Millefleur_rosadetalj-610.jpg

Millefleur: Ingrid Aarset stiller ut i Oslo

16.10. - 16.11.

Med bakgrunn i mønstertradisjon fra franske og flamske billedtepper fra middelalderen, har Ingrid Aarset, førsteamanuensis i tekstil ved avdeling for kunst, satt sammen en utstilling i SOFT galleri i Oslo. Utstillingen står til og med 16. november.

100percent-Norway-lampeprosjekt_.jpg

Utstillingssuksessen 100% Norway kommer til Bergen

09.10. - 26.10.

Flere av objektene som nylig var stilt ut på designutstillingen 100% Norway i London stilles ut på KRAFT i Bergen. I oktober og november kan du se to utstillinger med bergensk design. Til og med 26. oktober kan du se den første utstillingen, 100% KHiB - Del 1, med lamper laget av designstudenter på KHiB.

Hamisk-og-Brett_web.jpg

Teppe av Kari Dyrdal innkjøpt til Høgskolen i Bergen

I samanhang med opninga av Høgskolen i Bergens nybygg på Kronstad har HML arkitekter gått til innkjøp av teppet "Harnisk og Brett" av Kari Dyrdal, professor i tekstil ved Avdeling for kunst. Teppet er eit resultat av Dyrdals kunstneriske utviklingsarbeid på KHiB og blir permanent stilt ut i HiBs nybygg.

KUNSTPEDAGOGISK-KONFERANSE-7--8-11-2014-(2).jpg

KHiB medarrangør av Kunstpedagogisk konferanse

07.11. - 08.11.

KHiB er medarrangør når Norsk Kulturskoleråd avholder Kunstpedagogisk konferanse 7. og 8. november i Bergen. Konferansedagenes tema er fordypning og talentutvikling.