Videopresentasjon-av-biblioteket.jpg

Nyquist og Torpe prisvinnere i Visueltkonkurransen 2014

Animasjonsfilmen som designstudentene Magnus Nyquist og Tord Torpe laget for KHiBs bibliotek i 2013, vant flere priser i årets Visuelt-konkurranse arrangert av Grafill.

visibility_web_f.jpg

Visibility: KHiB og Grafill arrangerer seminar om illustrasjon

05.11. - 07.11.

Kan illustrasjon brukes som et aktivistverktøy? Dette og flere andre spørsmål blir utforsket når KHiB og Grafill arrangerer seminaret "Visibility – The International Illustration Venue 2014" 5. - 7. november i Bergen.

Millefleur_rosadetalj-610.jpg

Millefleur: Ingrid Aarset stiller ut i Oslo

16.10. - 16.11.

Med bakgrunn i mønstertradisjon fra franske og flamske billedtepper fra middelalderen, har Ingrid Aarset, førsteamanuensis i tekstil ved avdeling for kunst, satt sammen en utstilling i SOFT galleri i Oslo. Utstillingen står til og med 16. november.

100percent-Norway-lampeprosjekt_.jpg

Utstillingssuksessen 100% Norway kommer til Bergen

09.10. - 26.10.

Flere av objektene som nylig var stilt ut på designutstillingen 100% Norway i London stilles ut på KRAFT i Bergen. I oktober og november kan du se to utstillinger med bergensk design. Til og med 26. oktober kan du se den første utstillingen, 100% KHiB - Del 1, med lamper laget av designstudenter på KHiB.

Hamisk-og-Brett_web.jpg

Teppe av Kari Dyrdal innkjøpt til Høgskolen i Bergen

I samanhang med opninga av Høgskolen i Bergens nybygg på Kronstad har HML arkitekter gått til innkjøp av teppet "Harnisk og Brett" av Kari Dyrdal, professor i tekstil ved Avdeling for kunst. Teppet er eit resultat av Dyrdals kunstneriske utviklingsarbeid på KHiB og blir permanent stilt ut i HiBs nybygg.

Frustrerende-at-departementet-ikke-bryr-seg.jpg

Studvest 08.10.2014: - Frustrerende at departementet ikke bryr seg

Sarah Leszinski, bachelorstudent i design og studentrepresentant i KHiBs styre, og flere andre fra KHiB er intervjuet i Studevest i sammenheng med at regjeringen har utsatt anerkjennelsen av KHiB som vitenskapelig høgskole.

KUNSTPEDAGOGISK-KONFERANSE-7--8-11-2014-(2).jpg

KHiB medarrangør av Kunstpedagogisk konferanse

07.11. - 08.11.

KHiB er medarrangør når Norsk Kulturskoleråd avholder Kunstpedagogisk konferanse 7. og 8. november i Bergen. Konferansedagenes tema er fordypning og talentutvikling.