Tinglum_olsen_mollendal1

KHiB blir kunstnerisk fakultet ved UiB fra 2017

Kongen i statsråd 17. juni 2016 har bestemt at Universitetet i Bergen (UiB) og Kunst- og designhøgskolen (KHiB) i Bergen skal slåes sammen fra 1. januar 2017.

Popp_Sundland

To nye stipendiater til KHiB

Kjersti Sundland og Sabine Popp ved Avdeling for kunst ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen har fått midler fra Stipendiatprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid til sine prosjekt.

Aslaug Nyrnes

Aslaug Nyrnes tilsett som professor II ved KHiB

Kunst- og designhøgskulen har nyleg tilsett Aslaug Nyrnes som professor II (20 %). Ho er ein ressurs med spesialkompetanse som vil styrkje KHiB sitt arbeid med kunstnerisk utviklingsarbeid (KU).

trefestivalen 2016

Bergen Internasjonale Trefestival 2016

09.05. - 13.05.

Bergen Internasjonale Trefestival 2016 ble arrangert i mai og resulterte i en rekke trestrukterer langs Store Lungegårdsvann. Nå ønsker Bergen kommune å beholde en del av trestrukturene frem til høsten.

Gerds tale

Avgangsstudentene 2016

Se bilder fra markeringene for avgangsstudenter fra masterstudiet i kunst og masterstudiet i design, samt fra bachelorstudiet i kunst og bachelorstudiet i design, som nylig ble avholdt i Bergen Kunsthall og Marken 37.

Mona Larsen hilser Kong Harald

Inside Wood: KHiB-utstilling i Milano

12.04. - 17.04.

Kunst- og designhøgskolen i Bergen var representert med utstillingen 'Inside Wood' under den store, årlige møbel- og interørmessen i Milano, en av verdens viktigste designutsillinger. Utstillingen ble vist fra 12.-17. april ved arenaen Ventura Lambrate.

Snohetta_KHIB_Heart of Bergen_web

Snøhetta og Statsbygg bygger nye KHiB

Kunst- og designhøgskolen samarbeider med Statsbygg og Kunnskapsdepartementet om samlokalisering av KHiBs funksjoner i Møllendal.