Tidligere KHiB-student Liv Midbøe på Lørenskog Kunstforening

Tidligere masterstudent i kunst, Liv Midbøe, åpner utstillingen KORRIDOR på Lørenskog Kunstforening Galleri Skårer i perioden 16 - 30 januar 2010. Medbøe var avgangsstudent ved KHiB våren 2007.

Tidligere masterstudent i kunst, Liv Midbøe, åpner utstillingen KORRIDOR på Lørenskog Kunstforening Galleri Skårer i perioden 16 - 30 januar 2010. Medbøe var avgangsstudent ved KHiB våren 2007.

Fra pressemeldingen:

"Liv Midbøe arbetar med skulptur och installation. Materialet är huvudsakligen keramik, där hon har sin bakgrund och bas, men kombineras fritt med bruk av andra material. På utställningen i Lørenskog Kunstforening visar hon en installation bestående av keramisk skulptur, broderi och readymades.

Tematiken är dörrar; deras roll som arkitektoniska objekt i vår vardag och vårt bruk av dem som språkliga metaforer. Ofta ger dörrar upphov till olika mänskliga sinnesstämningar så som tvekan, frestelse, rädsla eller säkerhet/osäkerhet. Installationen består till dels av reella dörrar i kombination med text(i form av dörrskyltar). I dialog med dessa står skulpturer och broderier föreställande abstraherade och uppförstorade detaljer av dörrar, så som dörrhandtag, nyckelhål och nyckelknippen. Dörrarnas fenomenologiska dimension och vår psykologiska upplevelse av dem står centralt.

Om kunstneren
Liv Midbøe(född 1980 i Sverige) bor och arbetar i Bergen och gick ut med mastergrad från Kunsthøgskolen i Bergen 2007. Sedan dess har hon medverkat på en rad olika utställningar både i Norge och utomlands, bland annat i SydKorea, Taiwan, Tyskland, Nederländerna och Spanien. 2008 och 2009 har hon tilldelats Statens arbeidsstipend for yngre kunstnerer och är inköpt av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design och Röhsska museet i Sverige.

Se Liv Medbøe sine masterarbeider fra 2007 her:

www.livmidboe.com

Publisert: 19.01.2010 av admin Oppdatert: 19.03.2015 av admin