Flere med bakgrunn fra KHiB i årets RAFF design 2010 vandreutstilling

Flere designere med bakgrunn fra KHiB er valgt ut til å vise arbeidene sine under årets RAFF design som blant annet består av en vandreutstilling i Bergen sentrum 30. august - 4. september 2010 og et fagseminar 2. september kl. 17 på Hotell Norge. Sentrale utstillingsvinduer i Bergen sentrum er knyttet sammen til en vandreutstilling, der arbeidene til utvalgte designere vises fram døgnet rundt hele uken. Lars Tornøe, Petter Knudsen, Jacob Lysgaard, Kioshi Yamamoto Farias, Moe Udd Tollefsen, Grandpeople og Scandinavian Surface er alle tidligere eller nåværende studenter ved Kunsthøgskolen i Bergen.

Flere designere med bakgrunn fra KHiB er valgt ut til å vise arbeidene sine under årets RAFF design som blant annet består av en vandreutstilling i Bergen sentrum 30. august - 4. september 2010 og et fagseminar 2. september kl. 17 på Hotell Norge. Sentrale utstillingsvinduer i Bergen sentrum er knyttet sammen til en vandreutstilling, der arbeidene til utvalgte designere vises fram døgnet rundt hele uken. Lars Tornøe, Petter Knudsen, Jacob Lysgaard, Kioshi Yamamoto Farias, Moe Udd Tollefsen, Grandpeople og Scandinavian Surface er alle tidligere eller nåværende studenter ved Kunsthøgskolen i Bergen.

Raff Design er et nytt konsept og går av stabelen for første gang 30. august - 4. september 2010. Sentrale utstillingsvinduer i Bergens sentrum vil knyttes sammen til en vandreutstilling, der arbeidene til utvalgte designere vises fram døgnet rundt hele uken.

Flere med utdannelse fra KHiB
Designere med tilknytning til KHiB er møbeldesigner Lars Tornøe, møbel- og produktdesigner Petter Knudsen og designbyrået Grand People (startet av tidligere KHiB-studenter). Også tekstildesignerene Moe, Udd og Tollefsen har hovedfag fra KHiB fra tidlig på 2000-tallet og driver nå et visningsrom på Bryggen for tekstilbasert kunst og design. Også de fire som driver Scandinavian Surface, Ann-Tove Engenes, Åsne Midtgarden, Kristine Dybwad og Katrine Nylund, har studert tekstil ved Kunsthøgskolen i Bergen.

I tillegg er to bachelorstudenter ved KHiB utpekt som "Kommende stjerner"; student på tekstil Kyoshi Yamamoto Farias og student på visuell kommunikasjon Jacob Lysgaard.

RAFF 2010 hadde et eget programblad som innstikk i Bergens Tidende 25. august 2010. Her fikk flere fra KHiB bred spalteplass, bl.a. omtale av de klommende stjernene Kyoshi Yamamoto Farias og Jacob Lysgaard samt designbyrået Grand People. Kyoshi Yamamoto Farias er også en av initiativtagerene til hele utstillingen.

En arena som fremmer designere
Raff Design ønsker å være et møtested for både etablerte og unge fremadstormende designere - en arena som fremmer og verdsetter designernes arbeid. På sikt er målet å bidra til at enda flere unge og kreative mennesker velger å satse på design-, tekstil- og motebransjen. Høstens raffeste uke tilbyr også et tekstil- og motefaglig seminar, og det hele avsluttes med en storslått happening.

Fra omtale av RAFF
Raff Design vil synliggjøre vestlandsk design og designere som oppholder seg i Bergensregionen, har utdannet seg i regionen, eller som rett og slett bare elsker Bergen. Vår visjon er å løfte fram unike vestlandske designere, både i Norge og utenfor Norges grenser.

Det er Designregion Bergen (DRB) som står bak tiltaket som gjøres i samarbeid med Hordaland Fylkeskommune og Bergen kommune samt en rekke private aktører. KHiB har vært aktiv i opprettelsen av DRB og har sete i styret.

Design Region Bergen er sterkt involvert i prosjektet, som et ledd i å gjøre bergensregionen til en av de ledende i Norden innen designdrevet nærings- og samfunnsutvikling. Både Bergen Kommune, Hordaland Fylkeskommune og Sparebank 1SR Bank er inne på sponsorsiden, og Raff Design 2010 utarbeides av en rekke dyktige mennesker:

Initiativtagere

  Thomas Thuland og Monica Gaustad (Vogue)

  Design Region Bergen, ved Monica Hannestad og Maria Valding Seim

  Picto Studio, ved Dan Tore Andersen og Linn Therese Nordland

  Språkfolk, ved Petra J. Helgesen og Lene Bergmann

  Kaospilot Gina Paola Ulland

  Lot 333, ved Christina Hannestad

  Agent K, ved Karen Gjelsvik

  Kunsthøgskolen i Bergen, ved Kiyoshi Yamamoto

  Frost Studio, ved Margrete Birkeland

Kiyoshi Yamamoto Farias ukens navn i studentavisen Studvest
På spørsmålet "Kva synest du om KHiB?" svarer han: - Har ein eigne prosjekt og er sjølvstendig, er denne skulen perfekt. Dei er veldig opne for noko nytt.
Les mer i Studvest 01.09-2010.

Meld deg på fagseminaret torsdag 2. september

Les mer

Raff Design 2010 - røffe og raffinerte impulser fra Bergen

Les også

Designregion Bergen

Publisert: 08.09.2010 av admin Oppdatert: 19.03.2015 av admin