look-to-norway.jpg

Norsk designgruppe vant hederspris på designmesse i Tyskland

En gruppe på 10 designstudenter i fra de fire statlige designinstitusjonene vant hedersprisen under designmessen Designers Open 2011 i Leipzig.

To av medlemmene i gruppen er studenter fra Kunsthøgskolen i Bergen: Martin Larsen og Martin Rygner. Begge er bachelorstudenter ved Avd. for design.

Designmessen "Designers Open 2011" ble avholdt 28 - 30 oktober i Leipzig, Tyskland, og gruppen mottok prisen "Jury Award 2011" for nettopp sitt konsept Look to Norway.

Variert sortement produkter
Juryen valgte Look To Norway på bakgrunn av at variert sortement produkter. Alt fra interaksjons design til godt gammelt håndverk. Juryen mente at standen inneholdt alt det design står for. I tillegg til gode prototyper var også det grafiske arbeidet i svært høyklasse. Helheten, bredden og særegenheten til prosjektet gjorde at juryen valgte Look To Norway som vinner av Designers Open 2011.

Se bilder fra utstillingen i Leipzig:

Look to Norway på Facebook

Look to Norway består 10 designstudenter i fra de 4 norske designinstitusjonene i Norge; Kunsthøgskolen i Oslo, Kunsthøgskolen i Bergen, Høyskolen i Oslo og Akershus, Arkitekthøgskolen. Tanken bak prosjekt var å bygge broer mellom landets ulike design institusjoner og ferske kreative hoder. Og hvor alle de norske designinstituttene er representert. Dette prosjektet er arrangert av designstudentene selv uten regi i fra skolene. 9 produkt- og en grafisk designer samlet i skaperglede og initiativ, for å uttrykke mangfold og nye identiteter i et spirende design-Norge. "Look to Norway" er et selvstendig og uavhengig prosjekt, det første i sitt slag i Norge, og er også ment som
en lærerik opplevelse for utstillerne.

Om festivalen
Designers Open Design Festival 2011 satte i år besøksrekord med godt over 10500 besøkende. Messen ble i år avholdt i et gammel nedlagt bomullspinneri. DO blir hvert år arrangert på forskjellige steder i Leipziq. Dette beviser at denne messen hele tiden fornyer seg og at det er et spenndene og rikt kulturliv i byen. DO er en designmesse hvor alt i fra møbler, fashion, industri, produktdesign, industridesign og kunstrelaterte prosjekter får stille ut.

Prototyper
Look to Norway stilte ut 10 prototyper, og for å skape en god helhet rundt prosjektet,binde produktene og konseptet sammen hadde vi med en egen grafisk designer. På tross av ulike skoler og uttrykk forenes designerne av lysten til å videreføre enkelheten, håndverket og kvaliteten som kjennetegner skandinavisk design, og samtidig tilføre noe nytt. Alle drives av lysten til å skape og designe produkter som får verden til å rette blikket mot Norge.

Deltagerne har tidligere stilt ut på flere større designmesser som Salone Satellite i Milan, 100% Norway i London, Stockholm Furniture Fair i Sverige og EuroDesignExhibition i Düsseldorf.

Les mer

http://www.looknorway.com/

Publisert: 04.11.2011 av Peter Klasson Oppdatert: 19.03.2015 av admin