Designhverdag.jpg

Avdeling for design

Vi utdanner designere innen visuell kommunikasjon og møbel- og romdesign/interiørarkitektur. Avdelingen tilbyr utdanning på bachelor- og masternivå, og har for tiden fire stipendiater ansatt. Den faglige virksomheten omfatter individuelle og felles forskningsprosjekter og et utstrakt samarbeid med andre fagmiljø.

100percent-Norway-wall-in-the-atrium-in-Marken-37_6_Photo_Kjetil Helland.jpg

Møbel- og romdesign/interiørarkitektur

Designere er i dag i like stor grad mulighetsskapere, som formgivere, og like mye problemfinnere, som problemløsere. Fagområdet møbel- og romdesign/interiørarkitektur holder til i Marken 37.

Tord prosess.jpg

Visuell kommunikasjon

Med innlevelse og innsikt utvikler fagområdet Visuell kommunikasjon strategiske, bærekraftige og funksjonelle løsninger for mennesker i en verden i stadig forandring. Fagområdet Visuell kommunikasjon holder til i Kong Oscars gate 62 i Bergen sentrum.

Masterutstillingen i design åpning

Masterutstillingen i design 2014

Utstillingen åpnet 2. mai kl. 18 på USF Verftet! Et fellestrekk ved prosjektene er at de står som reaksjoner på samfunnsutfordringer og kommenterer tendenser i samtiden, men viser også forslag til konkrete løsninger på utfordringene. Utstillingen er åpen til 15. mai.

100Norway.jpg

100% Norway - by KHiB i 2014

Kunst- og designhøgskolen i Bergen er invitert av Norsk Designråd og Den norske ambassaden i London til å designe og kuratere utstillingen "100% Norway" 2014. Prosjektledere er professorene Dave Vikøren og Petter Bergerud ved Avdeling for design.

KHiBs-bro.jpg

KHiB har bygget bro

14. november åpnet broen som en gruppe førsteårsstudentene på Møbel- og romdesign/interiørarkitektur på KHiB bygget høsten 2014. Broen som strekker seg mellom mellom Bryggen og Zachariasbryggen er 24 meter lang og 8,5 meter høy. Den er satt sammen av cirka seks kilometer med trevirke og veier 4,5 tonn. Her er bilder fra monteringen.

visibility_web_f.jpg

Visibility: KHiB og Grafill arrangerer seminar om illustrasjon

05.11. - 07.11.

Kan illustrasjon brukes som et aktivistverktøy? Dette og flere andre spørsmål blir utforsket når KHiB og Grafill arrangerer seminaret "Visibility – The International Illustration Venue 2014" 5. - 7. november i Bergen.