Designhverdag.jpg

Avdeling for design

Vi utdanner designere innen visuell kommunikasjon og møbel- og romdesign/interiørarkitektur. Avdelingen tilbyr utdanning på bachelor- og masternivå, og har for tiden fire stipendiater ansatt. Den faglige virksomheten omfatter individuelle og felles forskningsprosjekter og et utstrakt samarbeid med andre fagmiljø.

4

Masterutstillingen i design 2015

Fullt hus, taler, blomster og musikk. Masterutstillingen i design 2015 'Losing Touch?' åpnet for publikum på USF Verftet fredag 8. mai.

100percent-Norway-wall-in-the-atrium-in-Marken-37_6_Photo_Kjetil Helland.jpg

Møbel- og romdesign/interiørarkitektur

Designere er i dag i like stor grad mulighetsskapere, som formgivere, og like mye problemfinnere, som problemløsere. Fagområdet møbel- og romdesign/interiørarkitektur holder til i Marken 37.

Tord prosess.jpg

Visuell kommunikasjon

Med innlevelse og innsikt utvikler fagområdet Visuell kommunikasjon strategiske, bærekraftige og funksjonelle løsninger for mennesker i en verden i stadig forandring. Fagområdet Visuell kommunikasjon holder til i Kong Oscars gate 62 i Bergen sentrum.

100Norway.jpg

100% Norway - by KHiB i 2014

Kunst- og designhøgskolen i Bergen er invitert av Norsk Designråd og Den norske ambassaden i London til å designe og kuratere utstillingen "100% Norway" 2014. Prosjektledere er professorene Dave Vikøren og Petter Bergerud ved Avdeling for design.