Pressemelding 01.02. 2010: Designstudenter fra KHiB stiller ut på møbelmessen i Stockholm for sjuende gang

For sjuende år på rad deltar studenter fra Kunsthøgskolen i Bergen (KHiB) på den internasjonale møbelmessen i Stockholm. 11 studenter stiller ut på stand V02:18 i Greenhouse fra 9. til 13. februar 2010. Les mer om objektene som er med på messen for 2010.

For sjuende år på rad deltar studenter fra Kunsthøgskolen i Bergen (KHiB) på den internasjonale møbelmessen i Stockholm. 11 studenter stiller ut på stand V02:18 i Greenhouse fra 9. til 13. februar 2010.

Designstudentene stiller ut resultatene av et kurs der første del av oppgaven var å utforme forslag til nytt bygg til en båtterminal i Bergen sentrum. I neste omgang utviklet designstudentene idéer til møbler for de individuelle terminalinteriørene. Deretter utviklet de møblene til fullskala prototyper, og det er disse som skal vises på møbelmessen i Stockholm.

Prototypene er laget av studentene, hovedsaklig på kunsthøgskolens verksteder.

Også i år er det tredjeårsstudenter på bachelorstudiet i design med spesialisering i møbel- og romdesign/interiørarkitektur som deltar på møbelmessen.

Fire studenter - Maria Kjærgård, Karoline Grepperud, Jonas B. Evenssen og Anna Guseva - har utformet standen. Åshild Kyte og Vera Kleppe har ansvar for det trykte og digitale informasjonsmaterialet.

Pressevisning
KHiBs pressevisning finner sted onsdag 10. februar 2010 på stand V02:18 i Greenhouse.

Lærere
• Prosjektleder professor Dave Vikøren
• Professor II Steinar Hindenes
• Høgskolelektor og verksmester på treverkstedet Øivind Eide
• Verksmester på metallverkstedet Svein Orrebakken

Kontakter

Disse objektene er med til møbelmessen i Stockholm fra 9. til 13. februar 2010:

Merk: vi har høyoppløselige bilder også - HIGH RES

Andrea Abendroth: "Altenwerder Chair"
"Altenwerder"-stolen liker ikke å være alene. Den vil heller møte sine fargerike venner og fortelle gamle historier fra sin hjemby Hamburg. Dette er en stol for ekte havneentusiaster.

Foto: Bjarte Bjørkum

Anna Guseva: "Cumulus Lamp"
"Cumulus" er en sjarmerende og poetisk lampe, som egner seg til både private og offentlige miljø. Frostet glass og flere fluoriserende lyskilder skaper en organisk form og et humoristisk utseende.

Foto: Bjarte Bjørkum

Gerd Solveig Leiros: "Between the Lines"
"Between the Lines" er en stålrørsstol med et tynt polstret sete og rygg, trukket med sort hud. Den består av få og enkle sammenføyninger, og med sin lekende form skaper den et dynamisk og iøynefallende romlig element. Den er laget med tanke på både offentlig og privat marked.

Foto: Bjarte Bjørkum

Jonas B. Evensen: "Bend It"
"Bend It" er inspirert av enkeltheten i å tegne en buet blyantstrek på papir. Bend It er en allsidig stol laget av bøyd vinkelstål og bambusfinér. Stolen er designet for både kontrakt‐ og privatmarkedet.
Konstruksjonen er basert på lett resirkulerbare materialer.

Foto: Bjarte Bjørkum

Jorunn Rage: "Rondo"
"Rondo" er en liten og lett gyngestol laget av ask med polstret sitteflate. Den åpne formen inviterer til å variere sittestillingen. Stolen er tenkt til både privat og offentlig bruk.

Foto: Bjarte Bjørkum

Karoline Grepperud: "tuck"
I mindre grupper eller lengre rader - "tuck" omslutter deg og gir deg en beskyttende følelse i offentlige rom. Materialer: rustfritt stål og hud.

Foto: Bjarte Bjørkum

Maria Kjærgård: "Ellipse"
"Ellipse" er en benk for to. Brukt fra begge sider, alene eller i lengre rekker, er Ellipse velegnet til åpne rom som museer, resepsjoner og flyplasser. Materialer: ask og hud.

Foto: Bjarte Bjørkum

Mari B. Hjelle: "Ifrit"
Inspirert av klassiske mønster fra den norske treskjærekulturen, og ved bruk av moderne materialer og teknikker, kombinerer "Ifrit" funksjon og dekor på en ny måte. Ifrit er en elegant og sjarmerende stol for flere forskjellige situasjoner, i både offentlige og private omgivelser.

Foto: Bjarte Bjørkum

Silje M. Eiternes: "Fingal"
"Fingal" er en spisebordstol som fungerer like godt i det offentlige miljø som det private hjem. Ved å bruke 3D-finer var det mulig å skape et tynt og krommet skall som omfavner den myke polstrede innsiden. Fingal er myk og organisk med slanke bein i heltre.

Foto: Bjarte Bjørkum

Vera K. Kleppe: "Flip"
"Flip" er en generøs og inviterende lounge-stol egnet til offentlige rom. Den står like godt alene som i rekker, der det løftede hjørnet subtilt definerer ditt område.

Foto: Bjarte Bjørkum

Åshild Kyte: "Bento"
"Bento" er en elegant sofa som enkelt kan settes sammen i lengre rekker tilpasset et offentlige miljø. Variasjonen i høyden og lengden på ryggputene skaper et dynamisk landskap.

Foto: Bjarte Bjørkum

Avd. for design ved Kunsthøgskolen i Bergen
Bachelorstudiet ved Avd. for design gir studentene en grunnleggende og bred designfaglig kompetanse rettet mot å løse komplekse designoppgaver, med spesialisering i visuell kommunikasjon og møbel- og romdesign/interiørarkitektur. Studiene spenner fra teknisk beherskelse av ulike disipliner til utvikling av strategiske ferdigheter og nytenkning innen designfagene.

Bachelorstudiet i møbel- og romdesign/interiørarkitektur har sin styrke og egenart i forståelsen av sammenhengen mellom rommet og de møblene og produktene som inngår i dette. Det vil si at møbler og produkter skal fungere både visuelt og funksjonelt i forhold til omgivelsene de befinner seg i – og i forhold til brukerne. Studentene utvikler møbler og andre komponenter som enkeltstående produkter, produktfamilier og hele kolleksjoner, med hovedvekt på tilpassing til industriell produksjon. I studiene legges det vekt på konseptutvikling hvor funksjon, estetisk utforming og tekniske løsninger danner en enhet. Oppgaver og problemer skal defineres, analyseres og løses både på et teoretisk plan og praktisk.

Strandkaiterminalen - interiørarkitektur
Se noen av arbeidene fra interiørprosjektene her:

Read this press release in English

Alle foto: Bjarte Bjørkum
Publisert: 31.01.2011 av admin Oppdatert: 02.04.2014 av admin