Kategorier
Diverse

Høye forventninger før VM i Qatar 2022

Hver gang det er duket for et mesterskap i fotball er stemningen til å ta og føle på. Dette er spesielt aktuelt når vi straks gjør oss klare for avspark for VM i Qatar. Dette mesterskapet ligger nemlig langt utenfor de tradisjonelle arenaene – men er samtidig et etterlengtet gjensyn med noe mange har ventet flere år på.

Dette gjenspeiles også i innstillingene på betting hvor mange allerede har klare formeninger om hva som skal skje i det arabiske landet. For mange blir dette deres første mesterskap man kan følge med på, og alle de klassiske landene er kvalifisert. Imidlertid har ikke dette oppløpet gått helt knirkefritt, og spesielt Norge har gjort seg godt bemerket på internasjonale scener uten at vi i det hele tatt er kvalifisert for mesterskapet. 

Forventninger til VM i Qatar

Det er ingen tvil om at det er duket for en folkefest av de sjeldne når Qatar tar imot verden for første gang. Imidlertid er det også knyttet mye spenning til hvordan et land som vanligvis ikke tar imot så mange europeiske turister kommer til å håndtere dette. Her har forsåvidt Norge et langt forhold til landet på grunn av vår felles oljeindustri, men utover dette er det få likheter å finne mellom Norge og Qatar.

Vi skal derfor se litt nærmere på hvem som stiller som favoritter for dette mesterskapet, samt hva det er verdt å merke seg før man skal varme opp TV-skjermen i noen spennende uker. Det er jo ingen overraskelse at Brasil, Spania, Portugal, Frankrike og England er høyt på listene, men også land som USA og Belgia er forventet å gjøre det godt. 

Selvfølgelig er vertskapslandet Qatar med – og disse møter Ecuador i første runde. Samtidig møter England Iran og USA spiller mot Wales. De neste dagene følger det flere spennende kamper som Belgia mot Canada, Argentina mot Saudi-Arabia, Polen mot Mexico og Frankrike mot Australia. Frankrike har riktignok opplevd en mindre nedgangsperiode i fotball siden mange av deres stjerner har lagt opp, men landet stiller fortsatt sterkt i første runde. 

Norge ikke med i år heller

Dessverre kvalifiserte ikke Norge seg til VM i fotball, og av de nordiske landene er det kun Danmark som deltar i år. Hverken Sverige eller Island har klart å kvalifisere seg for mesterskapet til tross for at de tidligere har stilt sterkt i internasjonal fotball. Spesielt Island er det mange som ble overrasket over at ikke nådde helt opp. De tapte dessverre 0-4 mot gruppevinner Tyskland. 

For nordmenn som vil heie på noe i nærheten av våre egne landegrenser er det derfor Danmark som representerer de nordiske landene i dette mesterskapet. Imidlertid er det nok mange nordmenn som også vil følge med på tidligere favoritter som England og Tyskland når de skal til dyst i dette mesterskapet.

Oppsummering

Det er igjen duket for verdensmesterskap i fotball, men den norske troppen klarte ikke å kvalifisere seg for mesterskapet. Det er derfor Danmark som i stor grad må representere norden i dette spennende mesterskapet.