Kategorier
Diverse

Stadig flere nordmenn spiller på nett

Det er ingen hemmelighet at mange nordmenn elsker å spille på nett, men vi har sett en spennende utvikling i denne trenden de siste årene. Spesielt etter at siste generasjon spillkonsoller ble lansert har dette endret seg betraktelig. Mange voksne svarer nemlig at de anser dataspill som underholdning på lik linje med serier, TV og filmer.

Mange nordmenn foretrekker fortsatt å spille på casino når de spiller på nett, men også såkalte flerspiller kategorier har økt betraktelig i popularitet. Vi skal derfor se litt nærmere på noen av de ulike spillene som nordmenn ser ut til å holde nært i disse dager. 

Dette spiller nordmenn på nett

Etterhvert som teknologien har utviklet seg, så har også antall nordmenn som liker å spille på nett økt betraktelig. Her har selvfølgelig pengespill på nett økt mest, men også tradisjonelle dataspill har sett økt etterspørsel. Hva skyldes denne trenden, og hva kan vi forvente av fremtiden? Det skal vi forsøke å se på i denne artikkelen. 

Spilleautomater fortsatt mest populært

I Norge omsettes det for mer enn 50 milliarder årlig på pengespill, og her er det fortsatt de tradisjonelle automatene som er mest populære. Du vil nemlig finne et mangfold automater hos en rekke ulike operatører, så her er det alltid mye å velge mellom. Mange har nok også et nostalgisk forhold til hvordan disse automatene tidligere har prydet hvert hushjørne, så her finnes det fortsatt gode utsikter for fremtiden. 

Spill med omfattende historie

En ny trend vi har sett de siste årene er at spill med omfattende historie har økt betraktelig i popularitet. Dette er gjerne en kategori som er duket for neste generasjon spillkonsoller og derfor byr på utmerket grafikk. Mange av disse spillene kan det ta hundrevis av timer å fullføre, men de innebærer også en del filmsnutter – noe som har gjort at mange heller velger å spille seg gjennom fredagskvelden fremfor å finne en film å følge med på. 

Multiplayer spill på nett

Sist, men ikke minst har såkalte multiplayer spill fortsatt å øke i popularitet. Her har det etterhvert dukket opp en rekke ulike franchiser hvor mange av dem returnerer på en løpende basis. Her finnes det egne sosiale grupper som spiller sammen på nett uavhengig av hvor eventuelle spillere befinner seg. 

Hva gjør spill på nett så attraktivt?

Vi har så vidt vært innom det, men det er nok mange som tiltrekkes muligheten til å spille av sosiale aspekter. Spesielt nå som vi går inn i høstmørket er det mange som setter pris på muligheten til å finne på noe inne sammen med andre. Her har det skjedd mye med teknologien de siste årene, og derfor også mulighetene for å kommunisere med andre gjennom ulike spill på nett. 

Oppsummering

Stadig flere nordmenn spiller på nett, og de ulike kategoriene som det spilles på har utvidet seg betydelig. Tidligere var det gjerne bare pengespill man satset på, men nå spilles det på utallige spill fra en rekke ulike kategorier. Dette har gjort at multiplayer spill på nett i økt betraktning kan anses som en sosial plattform og derfor inngår i manges daglige rutine.